ОСТАННІ НОВИНИ

За низький рівень розрахунків за газ чиновники можуть заплатити посадами

Ратуша-ForUm

|

Проблема оплати за спожитий природний газ стала темою учорашньої селектроної наради під керівництвом першого засутпника голови ЛОДА Леоніда Мельника. За словами директора регіонального представництва НАК „Нафтогаз України” Олега Щудлюка, рівень загальної проплати по Львівській області у листопаді складає 31,4%, по Львову — 22,8%, по районах області 44,1%, що може призвести до скорочення лімітів газу на грудень – газопостачальні підприємства налаштовані рішуче і подаватимуть газ тільки тим, хто за нього розрахувався. Відтак, проблеми з отриманням газу можуть мати у Дрогобичі, де взагалі немає ліміту, але споживання більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, низький рівень розрахунків зафіксовано у теплопостачальних підприємствах Перемишлянського, Бродівського, Пустомитівського, Сокальського, Стрийського, Сколівського, Яворівського, міст Новояворівська та Борислава. Низький рівень розрахунків за спожитий газ у Львові – усього 22,8 відсотків. А поза тим спостерігається значна різниця у розрахунках по області. Так, КП “Бориславтеплоенерго”, наприклад, не дотягує навіть до 10%-ї поточної проплати, у той час у Роздолі та Мостиськах, наприклад, повна проплата, також високі показники поточних розрахунків за газ у Старосамбірському районі та Трускавці.

Влада також налаштована рішуче. “Якщо протягом трьох робочих днів розрахунки за газопостачання у районах Львівської області залишаться нижчими за загальнообласні та загальноукраїнські, відповідальні керівники будуть звільнені зі займаних посад,”- підкреслив Леонід Мельник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *