ОСТАННІ НОВИНИ

Фондовики нічого не знають про придбання Чубайса

Ратуша-ForUm

|

Антимонопольний комітет України (АМК) не давав РАТ “Єдині енергетичні системи Росії“ дозволу на покупку акцій “Чернигів-“, “Львів-“, “Полтава-“, “Прикарпаття-“ і “Сумиобленерго“, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу АМК.

За даними прес-служби, РАТ “ЄЕС Росії“ не зверталося за таким дозволом. “У нас не було і, станом на сьогодні, немає такого звернення“, – зазначив керівник прес-служби АМК Роман Клим.

Він додав, що комітет також не має в своєму розпорядженні інформації про факт укладення операції. “Ми не можемо ані підтвердити, ані спростувати факт купівлі обленерго РАТ “ЄЕС Росії“, сказав керівник прес-служби.

При цьому Клим не виключив, що РАТ “ЄЕС“, придбавши пакети обленерго, порушило українське конкурентне законодавство. “У разі дійсності операції, ми не виключаємо, що РАТ могло порушити законодавство“, – зазначив він, додавши, що Антимонопольний комітет має намір вивчити це питання.

На український фондовий ринок станом на п`ятницю також не надходило жодної інформації, яка б підтверджувала факт продажу пакетів акцій п`яти українських обленерго РАТ “ЄЕС Росії“. Про це повідомив аналітик київської інвесткомпанії “Dragon Capital“ Андрій Дмитрієнко.

За його словами, до нього звернулися представники російського видання “Ведомости“ з проханням прокоментувати інформацію щодо реалізації пакетів п`яти українських обленерго РАТ “ЄЕС Росії“.

Як повідомлялося, російське видання “Ведомости“ опублікувало інформацію про покупку енергохолдингом РАТ “ЄЕС Росії“ 40-процентних пакетів акцій п`яти енергорозподільчих компаній України (“Чернігів-“, “Львів-“, “Полтава-“, “Прикарпаття-“ і “Сумиобленерго“) у структур крупного українського підприємця Костянтина Григоришина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *