ОСТАННІ НОВИНИ

Впровадженя візового режиму не завадить розвитку українського бізнесу

Ратуша-ForUm

|

За дев’ять місяців товарообіг Львівщини з країнами ЄС виріс на 65%, повідомив віце-президент Львівської торгово-промислової палати Юрій Пукальський сьогодні під час засідання на тему “Вплив візового режиму і вступу польщі в ЄС на розвиток малого і середнього бізнесу в Україні”. Натомість зовнішньоторговельний товарообіг з Польшею становить 138,4 млн. доларів. “На мою думку розвиток малого і середнього бізнесу не особливо залежить від впровадження віз, на це є й інші об’єктивні причини” – підкреслив він.

У майбутньому, на його думку, зростуть шанси малих підприємств, бо фірми створені недалеко від кордону, переноситимуть на територію України, що дасть інвестиції і робочі місця.

За словами керівника Генерального консульства Республіки Польща у Львові Януша Яблонського, вже сьогодні особливих проблем з видачею віз підприємцям немає, але натомість збільшилися черги на кордоні. “Бувають випадки, що підприємці звертаються до нас з проханям допомогти швидше перейти кордон, але це не наша компетенція” – сказав він.

Ю. Пукальський не вважає проблемою і збільшення кількості польських човників. “Якщо вони купляють свої товари в наших гуртовнях і платять податки, то в цьому немає нічого поганого для України” – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *