ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано найбільшу цього року партію наркотиків

Львівський портал

|

Співробітники спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Львівській області затримало громадянку України, яка вже три роки проживає в Королівстві Нідерланди – Л. , яка зуміла переправити з Нідерландів у нашу країну 2500 таблеток особливо небезпечних синтетичних наркотиків “екстезі”.

Як розповів заступник начальника УСБУ у Львівській області полковник Павло Дорошенко, Л. – колишня мешканка міста Броди Львівської області. Три роки тому вона вийшла заміж за нідерландця і проживала цей час у Амстердамі. Приблизно рік тому вона вступила в злочинну змову з громадянином Нідерландів – спільники мали на меті транспортування наркотиків в Україну.

Наркотики були заховані в порожнині настінного дзеркала і переплавлені, як поштова посилка в Україну. Коли “посилка” прийшла у Львів, Л. разом із своїм чоловіком перетнули наш кордон на своїх автомобілях. Під час отримування товару, яке відбувалося майже в центрі міста, Л затримали співробітники УСБУ у Львівській області.

До речі, вартість одної такої таблетки на чорному ринку – 15 умовних одиниць, тому загальна сума вантажу майже 40 000 доларів.

Проти Л. порушена кримінальна справа за ст.305, ч.3 ККУ (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів в особливо великих розмірах). Ця стаття передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *