ОСТАННІ НОВИНИ

Вшанували пам’ять жертв Янівського концтабору

Львівський портал

|

Понад сто осіб взяли участь у мітингу та спільних поминальних молитвах, що їх провели іудейський рабин та греко-католицький священик у Долині смерті – біля колишнього Янівського концтабору. Саме сьогодні виповнюється 60 років з часу ліквідації цього концтабору – найбільшого в Україні – де загинули понад 200 тисяч осіб різних національностей, переважно евреї.

“Від імені усіх жертв табору, закликаю вас пам’ятати про трагедію, що трапилася тут і робити все можливе, щоби подібне більше ніколи не могло повторитися” – звернувся до присутніх один із небагатьох живих сьогодні в’язнів цього табору Александр Шварц.

Натомість директор центру “Голокост” Рудольф Мирський вкотре звернувся до теми перенесення з місця табору кінологічного центру УМВС України у Львівській області. Присутній на мітингу заступник голови Львівської обласної адміністрації Володимир Герич заявив, що пам’ять про жертв цього табору обов’язково треба увічнити і влада стане ініціатором цього процесу.

Під час мітингу також виступили представники амбасад Ізраїлю та ФРН. Потім рабин та священик прочитали відповідні поминальні молитви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *