ОСТАННІ НОВИНИ

Започатковано дитячий літературний конкурс “Моє Різдво”

Львівський портал

|

Розпочався новий літературний конкурс для дітей, який започаткований Асоціацією видавців і книгорозповсюджувачів Львівщини спільно з Головним управлінням освіти і науки Львівської облдержадміністрації з метою залучення школярів до активної літературної творчості.

Школярі, які мають здібності або просто бажання спробувати власні сили у написанні літературних творів, до 19 грудня можуть надсилати твори на тему “Моє Різдво” за адресою видавництва “Каменяр” або ж у Головне управління освіти та науки Львівської ОДА.

Основними вимогами до творів є оригінальність творчого задуму, самостійність викладу, своєрідність побудови та досконала мова.

“Ми зацікавлені в тому, щоб був автор, бо якщо діти будуть писати, то будуть і читати. “Гаррі Поттера” можуть написати не лише в Англії” – підкреслив голова Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Ярослав Сватко.

“Так ми намагаємося виявити тих талановитих людей, які мають смак до написання оригінальних літературних творів у жанрі прози та поезії” – зазначив перший заступник начальника управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації Роман Бабій. Учасників, якими можуть бути учні 1-11класів, поділять на три вікові категорії, у кожній з них визначатимуть переможців у номінаціях: поетичний, прозовий та драматургічний твір і сценарій. А праці школярів оцінюватиме незалежне журі, сформоване з відомих літераторів, представників органів управління освітою, педагогів та громадських діячів. До розгляду журі приймаються роботи в двох примірниках у вигляді комп ’ютерного видруку та на електронних носіях обсягом до 4 аркушів.

Наразі організатори конкурсу шукають спонсорів, які б погодилися нагородити переможців подарунками, але, як запевнив Ярослав Сватко, з цим особливих проблем не буде. Адже один спонсор вже зголосився – дирекція ринку “Шувар” пообіцяла нагородити авторів кращих творів на тему “Різдво на Сихові”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *