ОСТАННІ НОВИНИ

Дипломи Українського католицького університету визнані державою

|

Сорок студентів-першокурсників Українського католицького університету отримали сьогодні студентські квитки державного зразка. Історична програма гуманітарного факультету УКУ отримала державну ліцензію ще до початку цього навчального року. Це означає, що віднині католицький університет має право видавати дипломи державного зразка студентам, які пройшли зазначену програму гуманітарного факультету. “Це маленька, але всеукраїнська перемога” – прокоментувала подію декан гуманітарного факультету Олена Джеджора.

“Гуманітарний факультет базуватиметься на грунтовному вивченню іноземних мов, як класичних (латинь, грецька), так і сучасних” – розповів один з сенаторів УКУ, директор Інституту історичних досліджень ЛНУ ім. І. Франка професор Ярослав Грицак.

Університет планує також добиватися, аби держава визнала й богословську освіту, адже диплом УКУ за теологічною спеціальністю визнається всіма католицькими університетами Європи, поважається в світі, але ще й досі не визнаний нашою державою. “Поки ще дозрівають офіційні печатки у Києві, ми намагаємося не тратити часу і готувати спеціалістів, дипломи яких є визнані в світі” – говорить ректор УКУ отець доктор Борис Гудзяк. Отець-ректор також зазначив, що вже 1 вересня 2004 року планується удержавнити богословську освіту в УКУ. Але якщо теологічна освіта й визнається державою, з’явиться нова проблема – визнання державою дипломів викладачів, які здобуті за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *