ОСТАННІ НОВИНИ

Під Львовом відкрили тваринницький науково-виробничий центр

|

Вчора у селі Гряда Жовківського району відкрили Львівський науково-виробничий центр “Західплемресурси”, повідомляє прес-секретар голови ЛОДА Іванна Попович. Це лише п’ятий подібний центр у всій Україні.

“Відкриття науково-виробничого центру “Західплемресурси” дасть можливість прискорити перехід до нових вимог і стандартів європейського зразка, підвищити конкурентноздатність вітчизняних товаровиробників на ринку продуктів тваринного походження та племінних ресурсів” – сказав під час відкриття голова ЛОДА Олександр Сендега. – “Різке зменшення поголів’я, стан продуктивності, на фоні занепаду селекційно-племінної роботи змусили нас вдатися до пошуку шляхів виходу з цього кризового стану. Завдяки допомозі Міністерства аграрної політики України та президента Академії аграрних наук Михайлові Васильовичу Зубцю і колективу працівників “Облплемоб’єднання” ми маємо сьогодні можливість говорити про перспективу розвитку тваринництва на Західній Україні”.

На думку народного депутат України Михайла Зубця та заступника міністра агропромислової політики України Юрія Мельника, науково-виробничий центр “Західплемресурси” має перспективу стати провідним не лише у Західній Україні, а й у державі, бо на сьогодні в Україні працює лише чотири таких центри.

“Західплемресурси“ здійснює практичне виконання державної та обласної програми селекції в тваринництві, програмне та наукове забезпечення галузі тваринництва, формування комп`ютерної бази даних племінних ресурсів області, впровадження сучасних технологій утримання, годівлі та використання тварин, надання послуг необхідних для успішного ведення тваринництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *