ОСТАННІ НОВИНИ

Промислове будівництво Львова перенесуть з центру на окраїну

|

За концепцією нового генплану міста передбачено розвантаження центру Львова від промислових забудов. Їх переноситимуть на резервні території, більшість яких знаходяться на окраїнах міста. За словами начальника архітектурного будівництва інституту “Містопроект” Віталія Дубини, в майбутньому накладатимуться штрафні санкції за невідповідне використання землі. Проте, на його думку, підприємці самі будуть зацікавлені у продажі своєї ділянки, що знаходиться в центрі Львова, оскільки вона значно дорожча за ті, які їм пропонуватимуть.

Житлове і громадське будівництво рорзвиватиметься за рахунок зміни функціонального призначеня земель. Це передусім будуть колективні сади та сільськогосподарські землі, які сьогодні займають близько 1000 га. Загалом у Львові міститься 3400 га незабудованої землі , що становить 29 відсотків всієї площі міста. “Зараз у Львові є значна частина територій, яка колись використовувалась під склади та виробничі бази будівельних організацій. Ми плануємо їх зносити і розпочинати на цих землях житлове будівництво” – розповів Віталій Дубина.

Насамперед розбудовуватимуть північну частину міста (вулиці Гетьмана Мазепи, Промислову, Миколайчука), райони Рясне, Лисиничі та території на північний захід від Левандівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *