ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські банкіри обговорили перспективи розвитку банківської системи

|

Сьогодні у Львівському банківському інституті НБУ відбувся круглий стіл на тему “Перспективи розвитку банківської системи Львівської області до 2015 року”. Метою зустрічі було визначення перспектив розвитку банків Львівщини на цей період.

“Сьогодні ми робимо нову спробу визначити стратегію розвитку України і кожного регіону зокрема” – сказав під час зустрічі заступник голови ОДА Степан Лукашик. Він вважає, що треба реконструювати фінансово-кредитну систему і вчитися на досвіді кредитних спілок. Те, що Львівщина останніми роками залучає багато іноземних інвестицій, на його думку, зовсім не означає покращення ситуації, бо, наприклад, “115 млн. заборгованості перед людьми – гальмо”.

Під час зустрічі банкіри обговорили проблеми підвищення капіталізації банків, вдосконалення системи управління ризиками та внутрішнього контролю за банківською діяльністю, а також вирішували як покращити якість корпоративного управління і вдосконалити практику регулювання банківської діяльності. Предметом обговорення стало й те, як краще законодавчо забезпечити прозорість банківської системи і захист прав кредиторів.

За даними дослідження Львівського банківського інституту НБУ, протягом 9 місяців цього року усі 80 банків області отримали 9 млн. 90 тисяч гривень прибутку. Статутні капітали банків зросли на 5%. На 46,7% зріс оборот готівки по прибутках і на 53,3% по видаткам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *