ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський губернатор зустрівся з польськими маршалками

|

Сьогодні в ОДА відбулася зустріч голови Львівської облдержадміністрації Олександра Сендеги з представниками польських воєводств. “Ця зустріч має політичний підтекст. Треба щоб візити відбувалися не лише на загальнодержавному рівні, але й на нижчих регіональних рівнях. Цей візит теж дасть поштовх до контрактів” – сказав маршалок Мазовецького воєводства.

За словами О. Сендеги, кожна зустріч має свої позитивні аспекти і приїзд до Львова представників всіх виконавчих органів республіки Польща, дасть свої “проростки”. Губернатор розповів маршалкам про життя регіону: освіту, науку, рекреаційні можливості, а також окреслив можливості українсько-польської співпраці. За його словами, в останні два роки зв’язки між Україною і Польщею помітно зросли. Так, лише за цей рік п’яту частина всіх іноземних коштів становили польські інвестиції. А ще, за словами Сендеги, нещодавно мер Вроцлава звернувся до нього з пропозицією відкрити нову повітряну лінію Вроцлав-Львів.

На зустрічі були присутні 12 маршалків, інші 4 воєводства делегували свої повноваження заступникам, тобто практично представники виконавчих органів всіх регіонів республіки Польща відвідали Львівщину з офіційним візитом. Маршалки підтримали пропозицію представників польського консульства про створення на Львівщині нових консулятів. Говорили також про потребу відкриття нових польсько-українських переходів на зразок Смільниця-Кросцєнко За словами львівського губернатора, цілком реально відкрити ще 4 переходи.

На думку голови конвентуму маршалків Польщі, воєводи Підкарпатського Лєшека Дептули, завдяки цій зустрічі зможуть зав’язатися нові контакти не лише з його воєводством, але й з іншими.

Під час зустрічі не було підписано жодної угоди, але, на думку одного з маршалків, “цей візит дає можливість розпочати співпрацю, це поштовх до контактів”. І не виключено, що вже незабаром від поляків поступлять нові ділові пропозиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *