ОСТАННІ НОВИНИ

Взимку “Галлак” змушене призупиняти виробництво

|

Сьогодні промисловість Борислава становить 2 відсотки у структурі обсягів промислового виробництва Львівщини. За словами заступника голови ЛОДА Ігоря Маковецького, цьогоріч Бориславу вперше за 5 років вдалося зупинити спад виробництва і дати невеличкий приріст продукції, який становить 1,8 відсотків загального обсягу області. Поряд із успішними підприємствами у Бориславі є низка таких, де стан фінансово-господарської діяльності вкрай незадовільний.

До таких підприємств відносять ВАТ ”Галлак”, який свого часу налічував понад тисячу працівників. А тепер, для прикладу, на дочірньому підприємстві “Галлакпак” працює всього лише 39 осіб, які взимку через те, що приміщення не опалюється, змушені йти у відпустку та призупиняти виробництво.

“Якість нашої продукції висока. В цьому ми другі після Дніпропетровська” – зазначила заступник голови управління ВАТ”Галлак” Ольга Чарнуш. Вона розповіла, що від початку року підприємство виробило 100 тонн фарби, один кілограм якої коштує 9-10 гривень. При чому, підприємство випускає 15 основних кольорів фарби, а за бажанням замовника може виготовити близько 80.

На ринку України, за словами Ольги Чарнуш, продукція бориславського “Галлаку” становить 10 відсотків, які підприємство планує збільшити до 30-ти.
“За ринок треба боротися” – підкреслив голова львівської облдержадміністрації Олександр Сендега під час вчорашніх відвідин цього підприємства.
До речі, з початком нового року, розпочне свою роботу “Галлаксинтез”, який проводитиме утилізацію нафтових відходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *