ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Сендега намагається “підняти” підприємства Борислава

|

Сьогодні з метою детальнішого ознайомлення з роботою підприємств Львівщини в Бориславі побував голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега. Він відвідав ВАТ ”Галлак”, ВАТ”Бориславський експериментальний ливарно-механічний завод” та ЗАТ”Фарфор”.

“ На території нашої області – сотні проблемних підприємств, на кожному з яких свого часу працювало більше тисячі працівників, тому метою нашої поїздки є переоцінка їхньої роботи, відкрити їм нове дихання” – зазначив Олександр Сендега. В Бориславі нараховується близько 374 підприємств різної форм власності, з них реально діючих лише 200, але більшість є збитковими. Загальна заборгованість по зарплаті станом на 1 січня 2003 року становить 3193,3 тисяч гривень. До таких підприємств, зокрема, належать ВАТ ”Галлак” та ЗАТ”Фарфор”. Останнє, до речі, єдиним в Україні виготовляє посуд всіх видів, проте близько півтора року вже не працює. Однак, перспектива є: підприємство планує закупити іспанську піч і вже з весни наступного року відновити виробництво.

“Там, де був справжній керівник на місці, де менше відбувалося зовнішніх впливів, виробництво збереглося” – підкреслив Олександр Сендега. Як приклад він навів ВАТ ”Бориславський експериментальний ливарно-механічний завод”. Це аідприємство сьогодні має значні можливості збільшити обсяги виробництва, проте стримує нестача кваліфікованих працівників. Ливарно-механічному не вистачає звичайних слюсарів, токарів та фрезерувальників, більшість працівників досягли пенсійного віку, а молодь натомість виїжджає працювати за кордон. Це при тому, що у Бориславі сьогодні нараховується 8 відсотків безробітних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *