ОСТАННІ НОВИНИ

Погіршилася криміногенна статистика, а не ситуація – Ігор Адамчук

|

У Львівській області погіршилася криміногенна статистика в порівнянні з минулим роком. Начальник Управління МВС Ігор Адамчук пояснює це тим, що райвідділи почали більше реагувати на скарги громадян. Ігор Адамчук не заперечує, що й зараз бувають випадки, коли заяви не приймаються, але все ж порівняно з минулим роком ситуація покращилася.

Для підвищення іміджу міліції, 52 працівників міліції звільнено за негативними обставинами лише за останній період. Проти працівників правоохоронних органів порушено 14 кримінальних справ, 11 міліціонерів засуджено. Пан Адамчук наголосив, що в 2002 році не порушено жодної кримінальної справи проти працівників міліції.

За даними управління внутрішніх справ у Львівській області, в порівнянні з минулим роком на 53% збільшилась кількість зареєстрованих злочинів, вчинених у громадських місцях. А також збільшилася кількість зарестрованих розбоїв, пограбувань, вимагань, крадіжок державного майна. Натомість зменшилась кількість умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтувань та шахрайств. “Злочинці відчувають зміни в оперативній обстановці” – прокоментував ситуацію Адамчук.

Загалом за 2003 рік по області зареєстровано близько 16 тисяч злочинів. В середньому за добу в міськрайвідділах фіксується 187 повідомлень, 28 з них відносяться до категорії тяжких або особливо тяжких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *