ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували програму “Демократизація України: програма малих проектів”

|

Програма “Демократизація України: програма малих проектів” розрахована на 30 місяців і основне завдання – проводити роботу в громадах і допомагати їхній самореалізації. Для втілення програми відібрали чотири області України, а розпочинають її реалізацію з пілотного проекту у Львівській області. Вартість проекту – 1,5 млн. фунтів стерлінгів. Участь братимуть громади Бродів, Дрогобича, Самбора, Сокаля й Червонограда, які пройшли відбір.
“Головна мета програми – сприяти зміцненню демократичного голосу громад в обраних регіонах і посилити вплив населення на прийняття владних рішень, особливо в наданні соціальних послуг” – повідомила під час презентації проекту директор програми Юлія Тихомирова. За її словами, реалізувати задум у Львівській області буде найважче, бо це пілотний варіант, а тому на всіх “лежить велика відповідальність”. Вона сказала, що, крім Львівської, участь у програмі “Демократизація України: програма малих проектів” братимуть Донецька, Луганська і Хмельницька області. За словами Ю. Тихомирової, при відборі міст, враховували кількість громад, бажання співпраці й розуміння з боку влади, але обов’язково – місто мало бути невеликим. На даний момент визначено 5 громад, проведено зустрічі обраних представників і влади. Як повідомила директор, на реалізацію програми громади отримають до 250 тис. грн.

Програма фінансується Міністерством міжнародного розвитку Великобританії(DFID). Як повідомив голова відділу (DFID) Джон Стаппел, ідея з’явилася 4 роки тому, і, нарешті, його починають реалізовувати. “Це не перший наш проект з обласною владою і ми сподіваємося на їхню підтримку” – сказав він.

Заступник директора з проектів представництва Британської Ради в Україні Інна Дергунова запевнила, що рівноправну участь у реалізації програми братимуть чотири організації: Британська Рада, творчий центр Каунтерпарт, Комітет виборців України та Український незалежний центр політичних досліджень. Програму “Демократизація України: програма малих проектів” реалізовуватимуть до 19 серпня 2004 року, і, якщо (DFID) позитивно оцінить результат, роботу подовжать ще на 18 місяців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *