ОСТАННІ НОВИНИ

Представники Світового Банку і львівська влада обговорюють програму подальшої співпраці

|

Сьогодні відбулася зустріч віце-президента Світового Банку Шігео Катцу та директора Світового Банку Луки Барбоне в Україні з головою львівської облдержадміністрації Олександром Сендегою, під час якої вони обговорили подальшу програму співпраці та зміцнення зв’язків областю та Світовим Банком.

Ще 23 жовтня Рада директорів Світового Банку розробила стратегію фінансової допомоги Україні, яка розрахована на 2004-2007 роки. За словами Шігео Катцу, основним напрямком співпраці буде зміцнення регіонального розвитку, розмежування фінансових зв’язків між центральними та регіональними органами влади. В цьому контексті набирає ваги проект реконструкції системи водопостачанню в м. Львові. “Зараз нам вдалося зробити серйозні кроки – ми близько підійшли до підписання контракту на конкретні роботи. Скоро розпочнеться будівництво. Проте контракт буде підписано за умови прозорого ознайомлення львівською владою реалізації виділених їй коштів Світовим Банком” – зазначив Лука Барбоне.

“Нас передусім цікавить подальша співпраця на регіональному рівні. Найперше – це питання житлово-комунального господарства, його реформування, енергозбереження, теплопостачання та утилізації відходів” – підкреслив Олександр Сендега. Упродовж останніх років Львівщина деомнструє стабільне зростання промислового виробництва, відтак голова облдержадміністрації вважає, що область стає привабливою для іноземних інвестицій.

Окрім цього, представники Світового Банку розповіли, що вже розробляються інші програми регіонального розвитку. Зокрема – це проект кредитування муніципального розвитку (буде відкрито нову кредитну лінію для муніципальних операцій), програму розвитку села, освіти та охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *