ОСТАННІ НОВИНИ

“Українське братство” убило російськомовну попсу. І поховало

|

Молодіжна громадська організація “Українське братство” створена недавно, але вже встигла “полоскотати нерви” чиновникам. На цей раз українські брати пікетували Львівську ОДУ та Львівську облраду з гаслом “Так – українській музиці”. “УБ” вважає, що ситуація у радіопросторі Львова та області є критичною, адже російська неякісна музика заполонила практично весь ефірний час радіомовлення. Керуючись цим, братство висунуло вимоги обладміністрації та облраді в особах Олександра Сендеги та Михайла Сендака: ввести ефірну квоту – 50% україномовної музики та 50% зарубіжної, в тому числі російської; провести моніторинг усіх радіостанцій Львівщини щодо порушення ними чинного законодавства України; ввести квоту на радіопередачі, орієнтовані на нацменшини в розмірі 30%; стимулювати розвиток української музики, зокрема молодих львівських гуртів.
Пікетувальники надали слово вокалісту львівського гурту “Верховна зрада” Юрку Лавріну, який не втримав свого молодечого запалу і на тлі загальних емоцій вилив те, що його так мучило: ”Їдеш в маршрутці, а тобі гівно в вуха ллють. Чого ті дебіли не включають української музики?!”
Основною родзинкою пікету було те, що молодики своїми тілами виплели на землі: “НІ ПОПСІ”. Але найсмачнішою родзинкою стало ритуальне вбивство російської попси. На старенькому магнітофоні хлопці без будь-яких зусиль впіймали щось а-ля Губін і розтрощили його кувалдою. Уламки “тіла російської попси” братство поклали в імпровізовану труну, на яку кожен охочий міг кинути свою символічну жменьку землі. На завершення – традиційна хвилина мовчання і плач за тим, до чого мимоволі всі звикли. На могилі попси залишилася “меморіальна дошка”: “Тут спочиває те, що тебе заграло.”
“Ця акція напевне нічого не змінить, але хоч було смішно” – поділився Юрко Лаврін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *