ОСТАННІ НОВИНИ

70% українців не довіряють Президентові

|

Сумні для України виявились результати досліджень Міжнародної Фундації Виборчих Систем (IFES) разом із дослідницькою організацією “Інтелектуальна перспектива”. Виявляється, що 85% населення нашої держави або взагалі не задоволена, або не задоволена певною мірою загальною ситуацією в Україні. 70% українців скоріше не довіряють або зовсім не довіряють Леоніду Даниловичу Кучмі. 64 відсотки української громади вважають, що Україна не є демократичною, з них 58% навіть не вважає, що наша держава стоїть на шляху демократичних перетворень. До речі, в 2001 році лише 47% українців вважали, що в Україні немає демократії.

Що ж стосується економіки, то вісімдесят шість відсотків українців оцінюють поточну економічну ситуацію в Україні як дуже погану або скоріше погану, а 54% респондентів вважають, що економічна ситуація наразі погана та скоріше за все залишиться такою самою або погіршиться.

Дослідження проводилося з 10 по 19 вересня цього року і охопило усі регіони України. За цей час проведено 1265 інтерв’ю, включаючи 65 інтерв’ю в Києві. Опитані – представники різних соціальних станів, професій та вікових категорій. IFES запевняє, що похибка в результатах досліджень не може перевищувати -3%.
Мета дослідження полягала у тому, щоби визначити головні питання, які цікавлять українських виборців, їх думки щодо загальної ситуації та стану демократії в країні. Фінансову підтримку надало Агенство США з міжнародного розвитку (USAID).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *