ОСТАННІ НОВИНИ

В Католицькому університеті презентували виставку ікон “Краса врятує світ”

|

Сьогодні в Українському католицькому університеті відкрили виставку студентів Академії мистецтв “Краса врятує світ”. Виставка, на якій експонується 40 ікон, присвячена 25-річчю понтифікації Святійшого отця Івана Павла ІІ.

“Ці ікони відбирали шляхом ретроспективи, взяли кращі за дев’ять років нашої роботи. На виставці представлено близько сорока ікон, виготовлених студентами 2-5 курсів, щоб було уявлення про роботи на різних етапах. Зміст ікон незмінний – ми намагаємося триматись канонів”, – повідомив завідувач кафедри сакрального мистецтва Львівської Академії мистецтв Роман Василик . За його словами, на семінарі студентів УКУ в Римі виникла ідея перекласти Лист Папи до митців українською мовою, який недавно видали окремою брошурою. Ідея виставити ікони в католицькому університеті, на думку Василика, виникла майже спонтанно. “Цього року ми були в Києві з виставкою “Ікони діаспори”, а щоб не розпаковувати, запропонували виставити роботи в Католицькому університеті, на що тут радо погодилися” – сказав Василик. Після цієї виставки ікони будуть виставлені на відкритті храму святого Дмитрія біля Моршина.

Ректор Українського католицького університету Борис Гудзяк також подякував студентам Академії мистецтв за гарну роботу і побажав “втілювати Боже у видимий спосіб”.

Презентація виставки почалася урочистою Літургією, після чого було представлення іконописців, яким вручили подяки, ікони і брошурки з Листом до митців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *