ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ не знайшла доказів єпископства отця Каваціва

|

Синод єпископів УГКЦ не може визнати отця Каваціва єпископом, оскільки інформацію, яку подав отець Каваців на доказ свого єпископства, УГКЦ не змогла підтвердити, розповів під час прес-конференції Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар,

“Ми не маємо нічого проти отця Каваціва, але він подав інформацію, яку не доказав. А комісія, що ми створили, теж не знайшла підтверджень і тому, не маючи їх, не можемо йти далі” – заявив Любомир Гузар.
За його словами, якщо б такі підтвердження були, то справу вже давно подали б на розгляд до Рима, як це було свого часу із владиками Вороновським, Біликом, Головачем, Сабригою та іншими.
У той же час, повідомив Глава УГКЦ, є чимало фактів, які йдуть не на користь отця Каваціва. Наприклад, повідомив кардинал Гузарсвятитель владика Олександр Хіра, якого називає отець Каваців, у 80-тих роках мав змогу передавати інформацію до Рима, проте секретар Папи запевняє, що такої у Ватикані немає .
“Ми не вимагаємо письмових підтверджень, бо в радянські часи ніхто таких документів не видавав, оскільки це могли використати проти церкви. Тому ми шукаємо свідків” – пояснив Любомир Гузар.
Проте єдиний свідок, якого називає претендент на визнання свого єпископства, помер 7-8 років тому. І на запитання чому Каваців лише тепер заявив про своє єпископство, він відповів, що пообіцяв об’явити себе лише тоді, коли церква буде у великій скруті.
Надалі, якщо церква не знайде доказів на підтвердження єпископства отця Каваціва, буде створено церковний трибунал, що вирішуватиме, як покарати винного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *