ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ заперечує свою приналежність до масонів

|

Глава УГКЦ кардинал Гузар спростував повідомлення про його ймовірну приналежність до однієї з масонських лож. “Я ніколи не був членом жодної масонської ложі” – підкреслив Глава УГКЦ сьогодні під час прес-конференції. Цю заяву він зробив у зв’язку із поширенням у деяких ЗМІ “поширюється неправдива інформацію про церкву та про нього самого”, а відтак “відчувається тиск на УГКЦ та на її главу”.

“Є спроба пришпелити мені приналежність до масонської ложі. Оскільки така ситуація є дуже шкідливою для нашої церкви, то хтось навмисне хоче використати це, щоби нам нашкодити.” – розповів Любомир Гузар. Він пояснив, що до масонської ложі “Україна”, яка була заснована українською громадою в Парижі, належав його тезко Любомир Гузар родом із Чернігівщини. На сьогодні відомо, що він і помер у Франції в 90-тих роках. Глава УГКЦ був особисто з ним знайомий і запевняє, що той ніколи не робив із свого масонства таємниці. Всі про це знали. Але тепер “хтось навмисне хоче використати такий збіг обставин і внести роздори у внутрішнє життя церкви”.

Кардинал Гузар також спростував твердження про те, що він чужинець, показавши всім присутнім на прес-конференції журналістам паспорт громадянина України. “Я колись мав американське громадянство, але зрікся його. Тепер я громадянин України” – заявив глава УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *