ОСТАННІ НОВИНИ

Польське консульство вже видало понад 19 тисяч віз

|

Консульство не проти співпрацювати з туристичними агенціями у справі видачі віз, але “вони не повинні заробляти на цьому гроші” – вважає керівник Генконсульства Польщі у Львові Янош Яблонський. За його словами, щодня консульство видає 650- 700 віз, 90% яких – довготривалі. Відмовили лише 60 особам, які мали браковані паспорти. Про це польський консул повідомив на сьогоднішній прес-конференції.

“Ми пробували використовувати туристичні агенції як посередників в туристичних візах, але вони хотіли заробляти на цьому гроші. Візи були і будуть безкоштовними, а тому агенції повинні заробляти на чомусь іншому,” – вважає Я. Яблонський. За його словами, спочатку зголосилося близько 200 агенцій, але тепер залишилося лише 20. “Через туристичні фірми видаються тільки одноразові туристичні візи, а для видачі робочих чи студентських доведеться звернутися в консульство”, – повідомила заступник начальника відділу віз Беата Добош.

За словами Яблонського, доки черги не скоротяться до тієї кількості, яку реально зможуть обслужити за день, працівники консульства змушені проводити реєстрацію, що сповільнює роботу. “Ми навіть не вимагаємо всіх документів, – каже керівник, – доводити свій статус треба лише тоді коли оформляється робоча або студентська віза”. Як повідомила Б. Добош, щосереди і щочетверга з 10 до 14 години позачергово видають візи приватним підприємцям, для цього представник фірми може принести кілька паспортів, але в цьому випадку потрібно пред’явити трудові книжки. Так само видають візи людям за екстремальних обставин, наприклад у випадку похорону. Загалом, за її словами, близько 30% виїжджають позачергово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *