ОСТАННІ НОВИНИ

“Львівтрансгаз” позбавив місто гарячої води

|

Штучне заниження УМГ “Львівтрансгаз” тиску газу у газовій мережі Львова призвело до зриву подачі гарячої води мешканцям міста та зупинки ряду промислових підприємств, а учора і до вимушеної 3-годинної зупинки ряду котелень та ТЕЦ. Внаслідок цього у Львові склалась критична ситуація з теплозабезпеченням міста та роботою промислових підприємств, що, у свою чергу, могла б призвести до соціального вибуху, повідомляє прес-служба міської Ради.
Міськвиконком наголошує, що протягом останнього часу суттєво покращено розрахунки комунальних підприємств за газ, спожитий у поточному році. Зокрема, до початку опалювального сезону 2003-2004 рр. теплопостачальні підприємства міста розрахувалися за спожитий у поточному році газ перед ТД “Газ України” НАК “Нафтогаз України” на 100 %, за транспортування газу перед УМГ”Львівтрансгаз” рівень оплати у 2003 році становив : “Львівтеплоенерго” – 163,2 %, (погашено борг минулих років 2,64 млн.грн); “Залізничнетеплоенерго” – 156,8 % (погашено борг минулих років 0,543 млн.грн, та зроблено переплату 157,8 тис.грн)
Однак, незважаючи на високий рівень розрахунків, з незрозумілих причин, теплопостачальним підриємствам не виділено лімітів газу у обсягах, необхідних для якісного забезпечення споживачів тепловою енергією.
Міський голова Львова Любомир Буняк сьогодні перебуває в Києві, де веде активні переговори з НАК “Нафтогаз України“ та урядом стосовно врегулювання питання відновлення нормального тиску газу у газовій мережі Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *