ОСТАННІ НОВИНИ

Львів на десять днів стане столицею оперного мистецтва

|

З 9 по 19 листопада у Львівському театрі опери та балету нарешті відбудеться Третій міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької, якого вже не проводили 7 років через брак коштів. Цього року свято оперних співаків проведуть на вищому рівні у приміщенні оперного театру. Про це повідомила завідувач відділу інформації Надія Труш.

За її словами, два попередніх конкурси проводили в стінах Філармонії з періодичністю 4 роки, але через „неналежний стан члени журі наполягли на проведенні конкурсу в стінах оперного“.

Цього року конкурс буде багатий – зголосилося 70 співаків з 10 країн України, Польщі та майже з усіх країн пострадянського простору, – повідомила Н. Труш. – Серед серед учасників будуть і вже визнані імена та лауреати міжнародних конкурсів, як О. Нагорна“.

Імпреза відбуватиметься у три тури. 9-11 перший, 12-13 другий. 30 осіб, які потраплять до другого туру, співатимуть із симфоніним оркестром оперного театру. За словами Н. Труш, переможці двох турів братимуть участь у виставах і виконуватимуть головні партії в операх. Перелік вистав залежатиме від опер, які є в репертуарі конкурсантів.

Для студентів-музикантів вхід на імпрези як завжди вільний, а для інших відвідувачів ціна теж буде доступною для кожного пересічного львів”янина(5-10 грн). Міжнародний конкурс закінчиться 19 листопада грандіозним гала-концертом, який засвітить нові зірки оперного мистецтва світового масштабу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *