ОСТАННІ НОВИНИ

“Тузлу віддадуть Росії” - Андрій Шкіль

|

Росія забере собі Тузлу після того, як її переведуть в ранг спірних територій, просто їй потрібно “довести свої імперські переконання хоча б формально”, а потім будуть посягання на Азовське море – повідомив під час прес-конференції народний депутат України, голова УНА-УНСО Андрій Шкіль.

На його думку, проблема острова Тузла – це проблема відстоювання української держави, але невідомо чи “ми здатні обговорювати державність, чи своє небажання виправдаємо домовленістю”. Сьогодні навіть опозиція “повелася на розмови ”. “Росія живе за правилами сили, а не права, – вважає Шкіль. – В даній ситуації їх роздратувало, що українці поставили прикордонний пост: мовляв, “як це хохли не віддадуть острів”.

“Україна не здатна захистити свою територію…морально. Фізичних сил більше, ніж необхідно, але нема політичної волі – сказав А. Шкіль. – Тому я не впевнений, що до 30 жовтня на острові протримаються українські війська”. Не вірить він і в результативність добровольців. Так, за його словами, унсовці провели реєстраційний збір добровольців, але, щоб дійти на Тузлу, треба дозвіл, а “українська влада не готова подолати 4,5 кілометрів”. “Росія викопала томагавк війни, – сказав нардеп. – Мене турбує квола реакція українського істеблішменту на Тузлу, пріоритет виборів затьмарив пріоритет внутрішніх цілей”.

На думку Шкіля, після позитивного для себе вирішення проблеми Тузли, Росія претендуватиме на Азовське море і спробує зробити його спільним, що суперечить Конституції України. Парламентська комісія реально вплинути на ситуацію навколо Тузли не може, але завдяки їй можна збільшити витрати на посилення кордонів і добудувати крейсер “Україна”, вважає нардеп. Водночас, на його думку, на трюк з Тузлою не здатен навіть президент, інакше “він давно б оголосив себе імператором”.

Найближчим часом Шкіль пообіцяв ініціювати в парламенті комісію з вивчення проблеми переміщення російського флоту до Новоросійська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *