ОСТАННІ НОВИНИ

Олексій Мочанов: «Аварія з Кулебою – не випадковість»

Андрій Котенський

|

Відомий волонтер, тест-пілот і автогонщик Олексій Мочанов про серію порушень правил дорожнього руху, які стали причиною ДТП із уповноваженим з прав дитини Миколою Кулебою:

«Ми з Миколою Кулебою не знайомі, але для оцінки ситуації особисте знайомство, характеристика і ділові якості «виконавця» не важливі. Пишуть, що він крутий фахівець в своїй справі і врятував величезну кількість дітей. Це йому зарахується, я впевнений. І дай Бог одужання і здоров’я всім, постраждалим в цій дорожньо-транспортній пригоді, включаючи дітей самого уповноваженого.

Однак з погляду водія і дотримання правил дорожнього руху, поза прив’язкою до регалій і досягнень пана Кулеби, схоже на те, що дитячий омбудсмен послідовно йшов і їхав до такого розкладу.

Це не випадковість і не збіг обставин, а закономірність.

Під’їхати до світлофора і об’їхати справа «чергу», в якій стояло всього декілька машин – це вже обурливо і ніколи не вітається іншими водіями, хоча серед нас святих немає.

Автомобіль після цього зупинився за стоп-лінію, а з цього місця не видно світлофора, відтак він поїхав на червоний – заборонене для руху світло. Це теж не випадковість, на жаль.

І «вишенька на торті» – на фото видно, що ремінь безпеки пристебнутий в гніздо, і дитячий омбудсмен просто сидів на ньому зверху, і він явно пристібнув таким чином ремінь не того дня і не перед фатальною поїздкою.

Він системний і систематичний порушник правил дорожнього руху. Злісний порушник ПДР!

Чи повинні були його діти бути в машині в дитячих кріслах – з’ясує слідство. Це вже не моя справа.

Я точно не зразок для наслідування на дорозі, хоча вожу давно, професійно, багато і сертифіковано. Професійно – це в тому числі й трохи паралельно правилам.

Але – ніколи не перпендикулярно, як антигерой сьогоднішнього ДТП.

Переконаний, що Микола Кулеба повинен вибачитися перед всіма за свою поведінку, негідну водія і тим більше дитячого омбудсмена. Повинен (він або його страхова компанія, якщо страхівка не протермінована), відновити автомобілі тим, із ким він зіткнувся. Бо очевидно, що у цій аварії один винуватець – той, хто перетинав перехрестя на заборонний сигнал світлофора.

Президенту потрібно рекомендувати Кулебі їздити з водієм.

Самому Миколі, після одужання і мабуть тимчасового позбавлення водійських прав, потрібно з’явитися на перездачу ПДР, у прямому ефірі, без блату.

Учасникам ДТП – висловлюю підтримку і бажаю якнайшвидшого відновлення здоров’я, психіки і техніки.

Всім нам необхідно зробити з цього ДТП висновки, скинути швидкість і включити режими: самозбереження, поваги до правил дорожнього руху, поваги до інших учасників руху.

Не обговорюйте Кулебу. Обговорюйте ДТП. Там все просто».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *