ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Кулинич: «Львів’ян, які не купують у супермаркетах одноразові пакети, варто заохочувати бонусами»

Наталя Дуляба

|

Директорка департаменту економічного розвитку Львівської міськради Ірина Кулинич про відмову від поліетиленових пакетів і тари у магазинах та супермаркетах:

«Така ініціатива є дуже важливою для міста. Не буду розповідати про шкоду, яку завдає поліетилен довкіллю, ми всі дорослі люди і прекрасно це розуміємо. В мене є пропозиція безпосередньо до торгових мереж, аби вони подумали над тим, щоб запровадити певні заохочення для власного персоналу та львів’ян, які не купують продукцію в поліетиленовій тарі.

Наприклад, можна не пропонувати кожному покупцю на касі поліетиленовий пакет і відмовитись від цієї фрази «Пакет потрібен?». Я розумію, що економіка має працювати, а бізнес – отримувати прибуток. Але, можливо, клієнту, який у вас не купує поліетиленові пакети чи одноразову тару, можна дати якусь невелику знижку, якийсь заохочувальний бонус, що працював би на те, аби люди хотіли поступово відмовлятися від поліетилену. Як варіант можна запровадити ініціативу «до магазину з сіткою чи торбинкою», я дуже добре пам’ятаю ті сітки, з якими ходили мої батьки за продуктами.

Розумію, що такі багаторазові екоторбинки можуть коштувати трохи дорого, тому можна підібрати тканини, які є дешевшими. Якщо потрібно, можна скооперуватися з нашими представниками легкої промисловості, які з відходів могли би робити якісь такі сумки. Варіантів є багато, але вважаю, що це є дуже добре, що ми почали таку розмову. Також я розумію, що буде дуже багато критики, але така ініціатива є надважливою, до неї можуть приєднатися всі українські міста. І потрібно не лише говорити, а й рухатися в цьому напрямку, хай і маленькими кроками».

Фото: kurs.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *