ОСТАННІ НОВИНИ

Валерій Середа: «Депутати, які під вибори хочуть зробити якийсь піар, підбурили людей на блокування траси Львів – Шегині»

Наталя Дуляба

|

Очільник Нацполіції Львівщини Валерій Середа про перекриття мешканцями міста Мостиська траси міжнародного значення Львів – Шегині, яке тривало дві доби:

«На жаль, останнім часом ряд політиків різного значення (місцевого, обласного  чи іншого), які хочуть зробити собі піар, дивляться, де є якісь недопрацювання чи проблеми. І підбурюють людей до таких дій (перекриття трас, – ред.) Деколи люди розуміють це і не ведуться. Але є окремі випадках такі як у Миколаєві або в Мостиськах, де перекриття тривало взагалі декілька днів. Нібито рух не перекривають, беруть дітей, старші жінки, чоловіки ходять пішохідним переходом. Право ходити мають, адже прямого перекриття немає. Частково вони пропускали спецавтомобілі, але це все одно є обмеженням руху. На це ніхто не має у законному порядку права. На місце виїжджали як ми, так і органи влади, спілкувалися з мешканцями.

У Мостиськах яка проблема? Є вулиця, дорога там справді не в надто хорошому стані, для проїзду транспорту там є дійсно проблема. Ремонт цієї дороги обласна адміністрація запланувала вже давно, його мали робити якраз десь восени. І буквально під цей час місцеві політики, колишні депутати, які під вибори хочуть зробити якийсь піар, скористались моментом, підбурили людей. Вони знали, що цю дорогу все одно найближчим часом будуть ремонтувати, але вони підбурили людей, які стали вимагати робити це вже. Їм пояснювали, що як тільки завершаться роботи на одному об’єкті, тоді й розпочнуть ремонтувати цю дорогу, неможливо ж усе робити одночасно. Знаючи, що це все буде зроблено, вони (місцеві політики, – ред.) вирішили показати, що цей ремонт роблять завдяки їхнім діям, і якби не вони, то цього не було б.

Нам почали надходити повідомлення про те, що у людей виникають незручності через перекриття, що люди втрачають час, блокують їхнє право на вільне пересування. Ми це все зафіксували, відповідно, є відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу України. Воно відкрите як на тих людей, які перекривали трасу, так і на тих, хто це все організував. Не знаю, яка буде судова експертиза, але ми як поліція зібрали необхідні матеріли, потім буде подано проект підозри в прокуратуру, а решта – як визначить прокуратура. Чи це буде кримінальна відповідальність, невідомо, але адміністративна – по-любому. Адже це неправильно вирішувати свої питання, обмежуючи права інших.

Взагалі ми не прихильники якихось репресивних дій. Так, можна було заїхати, підняти спецпідрозділ, «розсунути» людей. Але там ж були діти, жінки… Таке би не сприйняла громадськість».

Фото: Варіанти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *