ОСТАННІ НОВИНИ

Олексій Білошицький: «Чутки про TruCam, або щоб це ще вигадати...»

Соломія Григор'єва

|

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький про прилади TruCam та всі ті чутки, які ширяться у соціумі щодо вимірювання швидкості руху автомобілів:

«Не встигли ми запустити вимірювання швидкості за допомогою приладу TruCam, як одразу набігла купка адептів зради, які усіма силами намагаються розігнати міфи, чутки про використання приладу. Ці чутки аргументовані на рівні «одна баба біля під’їзду казала», але хтось може і дійсно повірити…

Чутки 1. Поліцейські за допомогою ефекту косинуса та поправочного коефіцієнта впливають на точність вимірювання.

Правда:
Дійсно, раніше (до наших часів) щоб мінімізувати ефект косинуса під час роботи з лазерним вимірювачем швидкості TruCAM, вносили зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта приладу.
Але для того, щоб прибрати можливість зловживання й автоматизувати процес, було оновлено програмне забезпечення TruCAM і поліцейський вже не має можливості вносити зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта. Прилад самостійно і автоматично визначає поправочний коефіцієнт (відстань до дороги).

Чутки 2. TruCam не сертифікований і … взагалі контрабанда :)

Правда:
Даний прилад отримав сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки від 29.08.2012 № UA-MI/1-2903-2012. Відповідно, на підставі позитивних результатів державних приймальних випробувань, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України затверджений тип вимірювальної техніки «Вимірювач швидкості автотранспортних засобів лазерний LTI 20/20 TruCAM», який було зареєстровано в державному реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3197-12.
Чинним законодавством не передбачено повторного проходження даної процедури для приладів, які вже були завезені на територію України та введені в експлуатацію.
Крім того, такої процедури як «сертифікація» взагалі вже не міститься в нормах чинного законодавства України.

Чутки 3. TruCam не пройшов повірку.

Правда:
Всі прилади, що використовують, пройшли повірку.
Міжповірочний інтервал для TruCAM визначено Переліком засобів вимірювальної техніки, типи яких затверджені на підставі результатів державних приймальних та контрольних випробувань і міжнародних договорів України затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 05.04.2012 N 437 і становить 1 рік.
Проведення повірки передбачено Порядком проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 08.02.2016 № 193.

Чутки 4. Патрульні будуть ховатися в кущах і повернення ДАІ

Правда:
Всі прилади використовуються максимально відкрито:
– Опублікована карта, з нанесенням ділянок використання;
– Стоять попереджувальні знаки;
– Стоїть службовий автомобіль на синіх проблискових маячках.
Кущами й не пахне :) »

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *