ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Омелян: «Недобросовісних туроператорів і авіаперевізників позбавлятимуть ліцензій»

Андрій Котенський

|

Міністр інфраструктури України про ситуацію з українськими туристами, які кілька днів не можуть вилетіти з Тунісу додому через невиконання туроператорами та авіаперевізником своїх зобов’язань:

«Щодо ситуації з недобросовісними туроператорами і виконанням чартерних польотів з затримками, інколи суттєвими.

Врегульовували ситуацію з вивезенням наших туристів з Тунісу, яких туди відправила туристична компанія «Oasis Travel», за угодою з авіакомпанією «Bravo».

Вважаю недопустимим, якщо люди заплатили кошти за відпочинок, а натомість отримують зіпсутий настрій і згаяний час в очікуванні «дива».

Щодо Тунісу: впродовж доби всі українські туристи повернуться додому.

Щодо подальшого: раз вільний ринок не працює – запроваджуємо ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю.

Домовилися з колегами з Міністерства закордонних справ України і Міністерства економічного розвитку і торгівлі України провести 3 липня, у вівторок, спільну розширену нараду з туроператорами і авіакомпаніями.

Мінекономрозвитку перегляне і скасує ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов’язання.

Державна авіаційна служба України посилить контроль за ліцензіями авіакомпаній, виконанням ними регулярних і чартерних маршрутів, технічного стану і стану салону літаків.

Досить возити українців на літаках минулого століття!

Причому, якщо хтось сподівається, що закриє компанію «Оаза-1» і завтра відкриє «Оаза-2» – жорстоко помиляється. Будемо відстежувати реальних власників. Повірте, в держави маса можливостей видавати нову ліцензію роками.

Порядок ми наведемо!», – повідомив Володимир Омелян.

Як відомо, близько 300 українських туристів третю добу перебувають у аеропорту Монастір і не можуть вилетіти з Тунісу додому: за їхнім тревердженням, авіакомпанія Bravo Airways  і туроператор Oasis Travel не виконують своїх зобов’язань щодо повернення додому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *