ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Микичак: «Станом на зараз людини на місце керівника перинатального центру я не бачу»

Соломія Григор'єва

|

Директорка департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак про призначення керівника Львівського обласного перинатального центру:

«Конкурс на посаду головного лікаря-керівника Львівського обласного перинатального центру оголошує управління майном Львівської обласної ради. Коли буде прийняте рішення радою, тоді вони його оголосять. Я особисто хотіла б, щоб він був оголошений якнайшвидше. В перинатальному центрі має бути постійний керівник, який дійсно візьме на себе всю повноту відповідальності.

Поки що обласна рада оголосила конкурс на госпіталь, 2 будинки дитини і базу спецмедпостачання, і 4 червня буде засідання конкурсної комісії. Я думаю, що не найгірший варіант був би оголосити конкурс, щоб визначитись з претендентом на цю посаду, а до того часу, поки сесія проголосує (зараз облрада 3 місяці буде на канікулах – ред.), взяти цю людину як виконувача обов’язків. Це свого роду дуже випробувальний термін до сесійного засідання. Я буду пропонувати це керівництву обласної ради.

Керівником перинатального центру має бути жорсткий очільник. Також мені б хотілося, щоб це не була людина 60-річного віку. Це має бути людина знаюча, жорстка, яка мала б знайти порозуміння з колективом, але не мала б танцювати під його дудку. Ця людина має приймати непопулярні рішення – боротьба з корупцією, договорняками, приватними пологами, тощо. Тут має прийматися дуже багато гострих, непопулярний речей. Станом на зараз я такої людини не бачу.

Додам, що мені багато хто казав, що я йшла на цю посаду, бо нібито це перспектива на багато років. В свій професійній кар’єрі я вже була головним лікарем і більше вже не планую. Якщо вже піду з департаменту, бо вже зовсім піду з медицини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *