ОСТАННІ НОВИНИ

Юлія Аронова: «Я не можу спочатку ховати дитину від суспільства, а потім вимагати від людей, щоб вони її прийняли»

Вероніка Рой

|

Голова громадської організації «Розправлені крила» та мама дівчинки, яка має синдром Дауна і цього року пішла до першого класу у звичайну школу, Юлія Аронова про важливість інклюзивної освіти:

«Інклюзія має багато позитивних моментів не лише для дітей з особливими потребами, а й для звичайних дітей, адже таким чином вони розуміють, що всі люди різні. Я бачу свою доньку – Діану в соціумі, я не хочу створювати їй якийсь «ковпачок», і під ним її ростити. Саме тому спочатку ми ходили у звичайний садок та віддали її у звичайну школу. У мене є така особиста думка, що я не можу спочатку ховати дитину від суспільства, а потім вимагати від людей, щоб вони її прийняли. Ми хочемо показати суспільству, що люди є різні, це не є страшно, і можна комунікувати з людьми, які по-інакшому бачать світ

Зараз моя донечка навчається у 1 класі. І я задоволена роботою вчителя та асистента, бо моїй Діані дуже комфортно з ними та й загалом їй дуже подобається школа… Вчителька, яка навчає мою доньку, не мала раніше досвіду викладання діткам з особливими потребами. Але вона має 16-річний досвід роботи вчителем початкових класів. Звичайно, вона мала страх, і я мала страх… Але майже рік часу показує, що все можливо. Асистент вчителя мала досвід роботи з дітьми з інвалідністю, але не в межах інклюзивного класу. Тому ми всі були вперше в такій ситуації, але я оцінюю дуже високо їх роботу».

Нагадаємо, раніше Львівський портал писав про те, яка ситуація з інклюзивною освітою у Львові?

Фото: Facebok-сторінка – Юлії Аронової

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *