ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Ярема: «Перемога Львова у конкурсі «Молодіжна столиця України» - це заслуга молодих людей, які були активними учасниками цього проекту»

Вероніка Рой

|

Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема про конкурс «Молодіжна столиця України» та про перемогу міста Львова у ньому:

«Ініціатива цього конкурсу була про майбутнє для міста та про молодь як сьогодення, про молодь, яка сьогодні реально впливає на зміни в соціальному, політичному, громадському та економічному вимірі. Власне, ідея була створити майданчик та платформу на якій місто разом з молодими людьми почне спілкуватися про те, яке ж майбутнє буде у цього міста та які перспективи тут є для молодих людей.  Цей конкурс для України – це щось нове. Адже в Європейському Союзі конкурс на вибір молодіжної столиці вже має свою історію.

Цього року і в Україні вперше відбувався цей конкурс і для нас дуже важливо, щоб він у подальому відбувався у ще більшій взаємодії та співпраці з молодими громадянами суспільства, з людьми, які бачать та розуміють, яким чином змінювати ситуацію в країні та в місті на краще. В результаті цього конкурсу ми побачили, що 56 міст України готові були боротися за статус «Молодіжної столиці України». Це були різні міста: мегаполіси і невеличкі районні центри. І ще до оголошення результатів фіналу ми зрозуміли, що конкурс відбувся, бо вперше за один круглий стіл сіли представники влади і представники молоді.

Хочу привітати місто Львів з тим, що саме Львів став першою молодіжною столицею України. Це велика заслуга молодих людей, які були активними учасниками цього процесу на всіх ланках цього проекту, починаючи від підготовки заявки. Під час презентації міста Львова, як міста, яке створює якісні можливості для розвитку молодих людей в місті, ваше місто було обрано молодіжною столицею 2018 року».

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *