ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Полюга: «Кожна доросла людина повинна бути позитивно налаштованою до щеплень, бо епідемія може виникнути у будь-який час»

Вероніка Рой

|

Заступник головного лікаря з охорони материнства і дитинства комунальної 5-ої міської клінічної лікарні міста Львова Ірина Полюга про важливість вакцинування дорослого населення:

«Вакцина потрібна для того, щоб захистити себе від певних захворювань, які можуть викликати смерть, інвалідність та різні ускладнення. Без вакцинації звісно можна прожити, але ця людина себе наражає на небезпеку захворіти тим чи іншим захворюванням. Також вона ставить «під удар» оточуючих. Тому що чим вищий колективний імунітет, тим менша ймовірність захворіти на страшну недугу.

Який би здоровий спосіб життя людина не провадила, вірус все одно шукає собі організм і потрапляє в нього та викликає захворювання… Так, дійсно, сьогодні є проблема вакцинації серед дорослих. По перше, я вважаю, що можливо,  це пов’язано тим, що недостатньо агітують дорослих у засобах масових інформації. Також більшість молоді після 18 років думають, що вони є повністю здоровим і не йдуть вакцинуватися. Інколи буває, що людина навіть не знає, де її медична карточка. Відповідно про щеплення, які були зроблені у дитинстві, також не пам’ятає. Також не виключаю, що це недопрацювання лікарів, бо дорослого населення багато, і повідомити кожну особу дуже важко. У свою чергу дітей інформувати легше, адже мами з малюками приходять на прийом, і їх повідомляють про щеплення.

Раніше була масова хвиля боязні щеплення, коли почалися заклики у ЗМІ проти вакцинації. Це було настільки потужно і настільки масово, що люди просто перестали робити щеплення, вони перестали довіряти будь-яким вакцинам, зросла недовіра до держави, яка закуповувала цю вакцини. Однак за останні два роки люди почали розумітися у вакцинах, знають, яка вакцина хороша, і вже набагато більше щеплюється. Ми за грудень-січень від кору вакцинували півтора тисячі дітей. Це для нашої поліклініки є дуже багато. У нас сьогодні усі вакцини є якісними. Тому ми закликаємо людей, особливо дорослих, не боятися робити щеплення, адже всі вакцини сьогодні є сертифіковані Всесвітньою організації охорони здоров’я

Кожна доросла людина повинна бути позитивно налаштованою до щеплень, повинна зважити усі за і проти, бо епідемія може виникнути у будь-який час. І людям немає чого переживати, адже у всіх лікарнях вакцина якісна, ми дотримуємося належних умов для її зберігання».

Нагадаємо, Львівський портал писав про те, які щеплення повинна мати доросла людина та скільки коштують процедури вакцинування у Львові?

Фото: Facebook-сторінка поліклінічного відділення 5-ї КМКЛ міста Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *