ОСТАННІ НОВИНИ

Віктор Балога: «Хотів би порадити угорським політикам дати нарешті спокій українським угорцям»

Лаврентій Дубич

|

Народний депутат України від Закарпаття Віктор Балога про нагнітання офіційним Будапештом ситуації довкола угорської меншини в Закарпатській області, зокрема заяву віце-прем’єра Угорщини Жолта Шем’єна про те, що етнічні угорці за кордоном мають право на автономію та угорське громадянство:

«Сьогодні українські угорці мають більше автономії, ніж можна собі тільки уявити: свої паспорти, свої школи та університети, свої фестивалі, свої прапори на офіційних установах, свої політичні партії, свою фракцію в Закарпатській обласній раді, своїх представників у владі по всій області, свого депутата в парламенті.

От тільки не мають, Господи прости, свого уряду, своєї Конституції і своїх збройних сил. А у всьому іншому всі ознаки автономії угорці мають ще з 90-х років. І всіх все влаштовувало, поки ми не стали настільки слабкими, що нам кожного дня можна виставляти нові претензії.

Але я би хотів порадити угорським політикам збавити тон. Українські угорці не протестують, нікому не жаліються, живуть в мирі і злагоді зі всіма. Вони уже є невід’ємною частиною нашого суспільства. Вони воюють за свою державу на Сході, сьогодні вони уже більше українці, ніж угорці. А ви робите їх білою вороною і намагаєтесь відірвати від України, чого вони не хочуть. Дайте їм і нам нарешті спокій!».

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *