ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Шухевич: «Думаю, є певні домовленості і хтось хоче «накласти лапу» на замки»

Соломія Головіна

|

Народний депутат, політв’язень, син головного командира УПА Юрій Шухевич про проект рішення Львівської облради про передачу замків області у комунальну власність:

«Те, що робиться в Україні з культурою, – це просто жахливо. Самі бачите, що відбувається  у Львові: скільки пам’яток культури просто зникають як пам’ятки…Те, що уряд, зокрема Міністерство культури, дивляться на це крізь пальці, – просто недопустимо. Тепер це коїться із замками. Я думаю, просто-напросто тут вже хтось про щось домовився і хоче «накласти лапу». Дійсно, згодом там з’явиться готель, ресторан, але не буде культури і замку. Тому що його почнуть перебудовувати, добудовувати, розбудовувати і за кілька років ви не впізнаєте ні Олеського, ні Золочівського замків. Тут громадськість має бити на сполох…

Для чого нам Міністерство культури у цій ситуації? Воно мовчить. Це недопустимо. Цінності, які стояли століттями, пережили дві світові війни, уціліли, а тепер їх далі знищують.

Один з королів Баварії Людвіг Максиміліан будував такі замки, що за це його називали божевільним. Але тепер Баварія заробляє на цьому мільйони від туристів. Ми говоримо про інвестиції… Не старайтеся збагатитися на цьому і вкрасти, вкладіть якісь гроші, потім це вернеться сторицею».

Фото: Дивись.інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *