ОСТАННІ НОВИНИ

Ольга Мелень-Забрамна: «Ліс має багато функцій, і віддавати його під забудову - не дуже доречне рішення»

|

Водночас керівник юридичного відділу МБО «Екологія-Право-Людина» Ольга Мелень-Забрамна про будівництво дач для бійців АТО у Замарстинівському лісі:

«З екологічної точки зору, це недоцільно – рубати ліс тільки заради того, щоб там побудувати будинки. Ліс має певну екосистему, і це матиме негативні наслідки для біорізноманіття. Тим більше, що у нас не так багато лісу зараз у Львові, і в багатьох містах є проблема із зеленими насадженнями… Лісів довкола Львова не так багато залишилось, у Львові взагалі немає чим дихати – місто величезне і є серйозні проблеми із забрудненням повітря. Я думаю, треба все ж таки шукати альтернативні земельні ділянки.

Якщо виділяється для містобудівних потреб, то починається все з громадського обговорення, з детального плану території, з його затвердження, там є купа процедур. Також треба сплачувати втрати лісового господарства, і це фінансово недоцільно. Ліс сьогодні – цінний ресурс. А ліси потрібні, щоб у Львові люди мали більше кисню для дихання. Ліс має багато функцій, і віддавати його під забудову, мабуть, не дуже доречне рішення. Може, воно більше політичне, ніж якесь екологічне».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *