ОСТАННІ НОВИНИ

Хюґ Мінґареллі: «Будуємо Європу в Україні»

Євгенія Сінькова для Львівського порталу

|

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні поділився досягненнями та планами на майбутнє Представництва ЄС в Україні:

«В Україні громадянське суспільство дуже активне, тому потрібно створити партнерство для обізнаності. Саме цим займається ЄС в Україні. Також важливо, аби ЗМІ поширювати ідеї ЄС для широкої громадськості.

Потрібно роз’яснювати, що таке Європейський Союз. Зовсім не просто пояснити співдружність 28 країн і процес прийняття країн. Важливо пояснювати цілі, мету, як працює, суть присутності ЄС в Україні. Необхідно говорити про те, що ЄС намагається допомогти Україні зберегти її незалежність та суверенність, підтримує процес реформ. Частина роботи спрямована на те, щоб зрегулювати норми українського законодавства до європейського…

Європейський Союз пропонує низку програм для підтримки судових реформ, розвитку малого та середнього бізнесу, боротьби з корупцією та ін. Важливо говорити про надання гуманітарної допомоги тим, хто потерпає від конфлікту. Засобами для інформування продовжують бути ЗМІ, але потрібно більше задіювати соціальні медіа. Особливе значення має зворотній зв’язок – потрібно повідомляти нам, як люди реагують та що очікують від ЄС…

Зараз діють різні проекти, мета яких продовжити те, що робили, а також розширити свої межі в усіх містах України. По-перше, планується створити партнерство з регіональними медіа в 16 областях – онлайн-платформи, телебачення, преса. Проводитимуться різні тренінги для них.

По-друге, відбуватиметься спонсорство різних фестивалів та спортивних заходів, на яких будуть діяти майданчики проектів й ініціатив. По-третє, важливим аспектом залишаються соціальні медіа, які будуть наповнені якісним контентом. Наступний проект стосується дійсного сьогодні «Будуємо Європу в Україні». Планується 5-6 заходів в усіх областях України», – Хюґ Мінґареллі на зустрічі із представниками вишів України та журналістами.

Зауважмо, що зустріч із головою Представництва ЄС в Україні Хюґом Мінґареллі не обійшла політичних питань, а саме про безвізовий режим. Про що дипломат заявив: «якщо все буде йти за планом, то можна очікувати на безвіз наприкінці червня».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *