ОСТАННІ НОВИНИ

Владика Борис Ґудзяк: «Кожен з нас повинен поставити питання, що я можу зробити»

Софія Гусєва для Львівського порталу

|

Владика української греко-католицької церкви, президент УКУ Борис Ґудзяк під час «Діалогів» з нагоди 125-ліття від дня народження Йосифа Сліпого про те, як українця піднятися самостійно:

«Йосиф Сліпий постійно боровся за права його Церкви. Для нас усіх постать митрополита Йосифа в цьому великому році може послужити джерелом натхнення. Трішки себе менше жаліти. Трохи більше від себе вимагати. Трохи більше дивитися на потреби інших. Нас не б’ють, нас не морять.

За останніх 25 років ми вперше маємо таку нагоду це робити. Ще ніколи ми не мали такої кількості українських навчальних закладів. Ще ніколи наші студенти не мали нагоди такою кількістю навчатися та стажуватися закордоном. Ще ніколи ми не мали настільки високого загального рівня освіти. Звичайно, у нас є певні проблеми. Але треба дивитися на цю склянку з водою, і сказати що вона напівповна, а не навпаки.

Україна – прекрасна країна. Ми довго боролися за свободу. Ми зробили великий крок уперед, коли почали розуміти, що немає батюшки-царя і немає магічної палички, яка змінить Україну. Ми мусимо вирівнювати поле гри. Кожен з нас повинен поставити питання: що я можу зробити? Ми, українці, мусимо піднятися самостійно: взяти відповідальність за нашу країну, за нашу науку та культуру.

Після Революції Гідності ми вже не зачаровуємося політиками, адже якщо не будемо ними зачаровуватися – будемо менше розчаровуватися. Не будемо складати на них нашу спільну відповідальність.

Завжди варто пам’ятати, що без Бога, без духовного життя, без вміння себе переступати, ми не вирішимо наших проблем»

Фото: zbruc.eu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *