ОСТАННІ НОВИНИ

Ярослав Макітра: «Владі необхідно дати відповіді на питання блокади окупованих територій»

|

Політичний аналітик про невизначену позицію влади стосовно блокування залізничних колій із окупованими районами Донецької та Луганської областей.

«Блокування залізничних колій із так званими окремими районами донецької і луганської області поставило на порядок денний декілька важливих питань на котрі владі потрібно дати відповідь в дуже стислі терміни. Зокрема:

1) Про акцію говорилося завчасно, то чому спецслужбами не вжито дієвих заходів задля недопущення порушення Закону?

2) Виявляється, що Україна дуже залежна від ОРДЛО, якщо вірити реляціям влади. А що коли Кремль сам заблокує сполучення? Усі розмови про енергетичну незалежність від Кремля погаснуть разом із світлом у домівках сотень тисяч українців? То що ж конкретно зроблено, щоб уникнути такої залежності?

3) Як влада планує розблокувати сполучення? Як вестиме діалог? Адже варто розуміти, що будь-які силові дії призведуть до ще більшого загострення!

4) Як розуміти позицію секретаря РНБОУ, який ще в грудні 2016-го висловився за повну блокаду ОРДЛО, яка наблизить деокупацію? Що змінилося і чи змінилося зараз? Чи не керуються блокувальники саме цими твердженнями високопосадвця у сфері нацбезпеки?

Наголошую, тут йдеться про публічні питання на котрі владі необхідно оперативно надати відповідь суспільству. Набрати в рот води чи шоколаду не вийде! Якщо влада не має чіткої позиції і не здатна навести лад, то гріш їй ціна», – повідомив Ярослав Макітра у своєму Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *