ОСТАННІ НОВИНИ

Хатія Деканоідзе: «Україна – рай для злодіїв»

|

Екс-голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе про проблеми реформування однієї з найбільш корумпованих і беззаконних поліцейських систем у світі:

101

«Ця країна відчуває нестачу цілеспрямованою і жорсткої політичної команди, яка буде твердо прихильною до радикальної реформи. Є дуже багато зацікавлених сторін, і немає єдиної команди зацікавлені в ліквідації корупції…

Одна з найбільших проблем України є те, що уряд не є реформістським, а ті реформатори, які є у ньому займають позиції нижчого рівня і коли вони зазнають невдачі їх використовують як цапів-відбувайлів.

Уряд не вирішує проблем… Україна є раєм для злодіїв з Росії та Грузії…

Старі генерали говорили мені: хто ти? Ти не народилися чи не виросла тут… Система старих міліціонерів ненавиділа відділ внутрішньої безпеки за боротьбу з хабарництвом… Очищення поліції від корумпованих і нечесних чиновників зіткнулося із запеклим опором… Бракувало кадрів, ніхто не «виховував» нове керівництво правоохоронних органів… Ми не змогли замінити 90% керівників регіональних поліцейських… Сподіваюся, що за цей рік вони таки будуть замінені новими, бажано із рядів поліцейських патрульних. Якщо ж цього не відбудеться, це означатиме, що реформа зазнала невдачі…

Ще однією перешкодою для реформування поліції є відсутність змін в свідомо беззаконній і корумпованій прокуратурі України та судовій системі…», – повідомила Хатія Деканоідзе в інтерв’ю Kyiv Post.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *