ОСТАННІ НОВИНИ

Павло Розенко: «Запуск накопичувальної пенсійної системи відбудеться щонайменше із середини 2017 року»

|

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко про введення в Україні накопичувальної пенсійної системи:

rozenko

«Сьогодні у нас працює тільки солідарний рівень пенсійного забезпечення, який, до того ж, знаходиться в непростій ситуації. І замість того, щоб отримувати пенсію із трьох різних джерел (солідарного, накопичувального та недержавного пенсійного страхування), як це передбачено українським законодавством, українці отримують пенсію лише з одного. Таким чином, більшість пенсіонерів сьогодні перебуває за межею бідності.

Це все наслідки популізму і демагогії навколо теми введення накопичувальної системи, яка сьогодні працює у більшості цивілізованих країн світу. Через нерішучість політиків протягом останніх 13 років, через постійний популізм на тему, що, мовляв, ще не прийшов час для введення накопичувальної системи, сьогодні цей процес фактично заблокований…

Тому, безумовно, одним із основних напрямків реформування пенсійної системи, Уряд вважає введення накопичувальної системи. Ми повинні дати людям можливість у майбутньому отримувати достойну пенсію.

Але я сподіваюся, що саме нинішній Уряд і нинішній Парламент дадуть шанс людям на нормальну європейську пенсію у майбутньому і запуск накопичувального рівня відбудеться щонайменше із середини 2017 року».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *