ОСТАННІ НОВИНИ

Михайло Волинець: «Нардепи підняли собі зарплату при тотальному зубожінні населення»

|

Голова Незалежної профспілки шахтарів про рішення Верховної Ради України збільшити зарплати нардепам фактично вдвічі:

481

«Посадовий оклад голови ВР Андрія Парубія збільшиться до 30 мінімільних заробітних плат – до 43,5 тис. грн, а його заступниці Ірини Геращенко – до 28 окладів – до 40,6 тис. грн.

Підняття зарплати народним депутатам було б обґрунтованим кроком у демократичній країні, де при владі нема бізнесменів та людей з тіньовими доходами, де пересічні громадяни отримують стільки, що дозволяє їм жити гідно. Але чи можна піднімати собі зарплату, коли відбувається тотальне зубожіння населення?

Досить цинічно з боку парламенту ухвалювати рішення про збільшення зарплат у час, коли простих громадянам належно не індексуються їхні заробітки. Для пересічного українця останнім часом зростають хіба що ціни на продукти та цифри у платіжках за послуги ЖКГ.

Хочу звернути увагу на ще один аспект: зростання зарплат зараз потрібне як для підвищення рівня життя населення, так і його платоспроможності. Простіше кажучи, чим більше вітчизняних продуктів та послуг споживатимуть українці, тим краще буде ситуація на наших підприємствах, які їх виробляють та надають. Відповідно повинно покращуватися життя людей найманої праці. Але щоб ситуація в нашій економіці змінилася на краще, треба щоб збільшувалися доходи простого населення, яке, до речі, витрачають зароблене у магазинах та на ринках. А от, наприклад, олігархи, не поспішають інвестувати свій капітал в українську економіку, як і споживати вітчизняну продукцію. Та й надають перевагу іноземним брендовим речам: від годинників до одягу та відпочинку за кордоном.

Зарплата депутатів залежить від мінімальної зарплати в Україні, яка складає 1450 гривен. Чому ж не почати з реального збільшення саме її? Так само слід збільшувати й соціальні виплати та пенсії», – повідомив Михайло Волинець у своєму Фейсбуці.

482

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *