ОСТАННІ НОВИНИ

Сергій Дмитровський: «Скошену траву або сухі гілки краще відразу перенести на смітник»

|

Начальник ГУ ДСНС у Львівській області про заборону та небезпеку спалювання сухої трави:

129

«На Львівщині рятувальники продовжують кожного дня здійснювати виїзди для ліквідації пожеж сухої трави, чагарнику та торфу. Така ситуація викликає неабияку стурбованість у мене особисто, як очільника рятувальників Львівщини. Пожежі сухостою відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. У зв’язку з цим, для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін.

Часто горе-господарі при виконанні господарських робіт нехтують правилами поведінки з вогнем. Як наслідок, такі пожежі можуть викликати загоряння будівель, знищення ліній електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень тощо. Небезпечними є такі пожежі і для водіїв автотранспорту. Погіршена видимість на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

Звертаюся до громадян з проханням дотримуватися елементарних вимог безпеки під час перебування на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі. Намагайтеся господарювати так, щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття, а купи скошеної трави, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник.

Розпалювання багать для спалювання сухого листя, сміття на територіях, прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок, заборонено на відстані, менше 15 м від будівель. Забороняється також розводити багаття у вітряну погоду.

Сподіваємося на усвідомлення населенням важливості даної проблеми. Правила пожежної безпеки існують для їх виконання, заради вашої безпеки. У випадках виникнення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101», – йдеться у зверненні начальника ГУ ДСНС у Львівській області Сергія Дмитровського до населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *