ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко: «Загострення ситуації на сході і в Криму не виключає введення воєнного стану»

|

Президент України Петро Порошенко про загострення війни на Сході та в Криму:

порошенко

«Анексія та окупація Криму, гібридна війна на Донбасі стали для нас справжньою вітчизняною війною за нашу незалежність, волю, свободу, демократію. Ворог не припиняє спроби зірвати Мінський процес, роблячи абсолютно безвідповідальні заяви. Зараз він різко збільшив інтенсивність обстрілів позицій наших військ. Сьогодні вночі була рекордна кількість обстрілів, яка дорівнює майже сотні… Ці провокації ворог збирається використати для виправдання власних кроків по зриву Мінського процесу.

Ймовірність ескалації конфлікту залишається дуже значною. Та й повномасштабного російського вторгнення ми абсолютно не виключаємо. Ми готові дати відсіч і на Сході країни і вздовж адміністративного кордону з Кримом!

Українська армія, українська влада, як одна спільна родина, спільно працюють на оборону держави. Ми бачимо, як зростає бойовий потенціал збройних сил. Звичайно, що часом не так швидко, як нам би хотілося, але ця лінія вже незворотна.

Мені приємно повідомити, що сьогодні більше 45 тисяч українців записалося добровольцями в контрактну армію лише цього року. Багато до нас говорило про контрактну армію, але нічого не робилося. Сьогодні ці добровольці дозволили мені як головнокомандувачу утриматись від нових хвиль мобілізації. Але, на жаль, загострення ситуації на сході і в Криму не виключає у випадку продовження ескалації , вимушення ввести воєнний стан і оголосити мобілізацію.

Розраховувати на перемогу ми можемо, коли маємо потужні збройні сили: висококвалфіковані, високопатріотичні, добре озброєні та підготовлені. Окрім того, ми потребуємо потужну світову солідарність і підтримку України з боку всього світу. Впевнений, що ми це забезпечимо.

Ми багато чому навчилися за ці два роки війни. Так, за це навчання і ці знання ми заплатили кров’ю наших найкращих синів. Але сьогодні ми можемо констатувати, що відроджена українська армія  стала одною з найпідготовленішою, найпатріотчнішою та найсильнішою на континенті!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *