ОСТАННІ НОВИНИ

Святослав Шеремета: «Ми отримали удар в спину від братів-поляків»

|

Секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета про визнання Сеймом Польщі Волинської трагедії геноцидом проти поляків:

1

«Коли українці намагалися впровадити формулу «пробачаємо та просимо пробачення», то у заяві Сейму Польщі ми цього не бачимо, є лише звинувачення українців…Ми розуміємо те, що наразі польська сторона не має бажання визнавати ці злочини, які здійснювала Армія Крайова, Батальйони хлопські та інші військові формування, стосовно українців…

Дуже прийнято, що ця заява прийнята, але ми повинні розуміти, що нею може не обійтися. Тут вже стоять виклики перед українською державою та громадським суспільством, щоби правдиво висвітлювати українсько-польське питання.

Що потрібно зробити найближчим часом? Насамперед, безумовно, свою позицію має висловити український парламент, і, що найголовніше, громадськість.

Мусить бути проявлена історична правда, але вона не може бути однобокою. Отож, у бюджеті 2017 року, а за можливості добре було б ще й у 2016 році, треба передбачити державні кошти на проведення досліджень щодо українсько-польських стосунків. Якщо говорити про Львівщину та Волинь, то, як мінімум, вартувало б реанімувати діяльність Центрів українсько-польських досліджень…

Цю заяву польського сейму в умовах нинішньої слабкості України (через події на Донбасі), я розцінюю як удар в спину від нашого найближчого союзника, від політиків, які представляють наш братній польський народ».

Фото: Facebook Святослава Шеремети

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *