ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Квятківський: «Львівщина перетворюється в проблемний криміногенний регіон»

|

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський про зростання злочинності в регіоні:

Квятківський

«Мене як прокурора області турбує збільшення на чверть, у порівнянні з минулим роком, облікованих кримінальних правопорушень, в тому числі особливо тяжких, тяжких та середньої тяжкості.

Серйозну загрозу для правопорядку становлять корисливо-насильницькі злочини – розбійні напади і незаконні заволодіння транспортними засобами, пограбування й крадіжки, збут наркотиків, торгівля людьми. Збільшується кількість злочинних посягань із застосуванням вогнепальної зброї. Високим є рівень рецидивної злочинності.

Якщо не вжити адекватних кроків до виправлення цієї ситуації, то досить спокійний у криміногенному плані регіон, перетвориться у проблемний. За цим послідує подальша зневіра суспільства до правоохоронної системи та державних органів в цілому.

Ріст окремих категорій кримінальних правопорушень не можна повністю пояснювати матеріальним зубожінням частини населення. У мене особисто багато запитань виникає до стану профілактичної роботи, а також роботи тих служб, на які законодавець поклав обов’язок її здійснювати».

Джерело: Прес-служба прокуратури  у Львівській області

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *