ОСТАННІ НОВИНИ

Богдан Волошин: «Купання у фонтанах має стати доброю традицією відкритого для світу Львова»

|

Відомий український публіцист, письменник-гуморист сатирично висміяв відкритість Львова для світу та відсутність гарячої води у домівках львів’ян:

126

«Оскільки терпіння немитого населення Лємберґа сягнуло критичної межі, а дата увімкнення теплої води віддалилась ще на кілька тижнів, пропоную оголосити ві Львові надзвичайний стан. У зв’яку з цим відкрити для спраглих теплої води усі громадські лазні і душові кабінки, надавати послуги очевидно безкоштовно, облаштувати мийні місця в парках, скверах та інших затінених закапелках, попередньо вигнавши звідти ексґібіціоністів.

Долучити до обмивання цивільного населення курсантів і кадетів, особливо в жіночих гуртожитках і фітнесзакладах. Це допоможе не лише у боротьбі з педікульозом, але й зрушить з мертвої точки демоґрафічну кризу.

Щоб викурити найбільш закоренілих носіїв ідеології невмивання, варто орґанізувати народні мобільні дружини, що стрімко забігатимуть в кнайпи і робітничі маршрутки та поливатимуть легким розчином хлорки і соди ароматичних невмиваїв.

Саме час міністерству з надзвичайних ситуацій вивести на вулиці бойові сантрійки, озброєні кулерами з теплою водою, мочалками і яєчним шампунем. Для найбільш водостійких треба задіювати мокрі бригади, озброєні водяними штуцерами типу «Керхер» і розстрілювати потужним струменем води закоренілих забрьох.

Маґістрат повинен залучати населення до добровільно-примусового купання у відкритих водоймах типу озеро, став, калабаня. Для цього щотижня проводити повулично і поквартально День Нептуна, Русалчин тиждень і свято Водяника для дітей. Купання у фонтанах та артезіанських свердловинах має стати доброю традицією та обов’язком кожного мешканця відкритого до світу, але злегка підсмерділого, міста.

У зв’язку з критичною ситуацією, бурґомістр міста зобов’язаний в прямому ефірі його телеканалів впускати в свою лазничку найбільш замордованих відсутністю гарячої води і власноруч мити їм спинку мочалками і щітками. Це підніме бойовий дух решти немитого населення Львова і привабить тисячі туристів, які, щоб подивитись на таку атракцію, платитимуть грубі гроші.

У школах, дитсадках, державних установах і тюрмах треба запровадити операцію «Чисті руки». Виявивши бруд на долонях та під нігтями, карати тих, хто провинився, публічним купанням перед строєм і тавруванням почалками нижче немитої спини.

Щонеділі після церкви проводити марш чистих і щасливих. Дівчата незайманки нестимуть, замаєні любистком і календулою, портрети сонцєсяйного бурґомістра, хлопці у вишитих купальних шапочках нестимуть на плечах розписані бойківськими майстрами балії, у яких зображатимуть вмиване щастя перебрані на русалок і водяників кращі представники товариства «Тверезих і веселих». Дефіляду супроводжуватиме оркестр водних народних інструментів «Цівка».

Далі буде… Якщо не буде теплої води», – йдеться у повідомленні Богдана Марциняка Волошина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *