Ігор Васюник: «Радники та друзі президента зробили йому дуже погану послугу»

|

Народний депутат України, співавтор законопроекту щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків Ігор Васюник про накладення вето на закон щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків:

Васюник

«В мене розривається телефон від дзвінків людей, які проживають в гуртожитках, і які раділи ухваленню цього законопроекту, як своїй власній перемозі над роками знущань над їхніми правами.

Це звичайні прості люди. Подекуди одна сім’я живе на 20 метрах квадратних. Вони не мають законного права на цю площу (а купити собі нове житло – не дозволить 90% з них), їхні діти – безхатченки (їх просто не дають прописати), вони платять вдвічі більші комунальні послуги – бо стали рабами (в прямому сенсі цього слова) власників приватних структур, яким свого часу через незаконні рішення судів передали у власність ці приміщення. Передали у власність разом з людьми.

Таких сімей десятки тисяч по Україні.

То про яке погіршення соціальної напруги йдеться в поясненні до вета?!!! Соціальна напруга вже існує як мінімум 15 років. Єдине про що благали люди: «дайте нам приватизувати це житло, бо нас викидають на вулицю.

Радники та друзі президента зробили йому дуже погану послугу. Ці зміни до законодавства з перемінним успіхом готували і обговорювали 4 (!) роки, на всіх засіданнях були найкращі юристи, представники парламенту двох скликань, комітетів, КМУ, і найголовніше – самі мешканці гуртожитків приїжджали на ці засідання!!!

То де були радники президента весь цей час?! Хто ці радники, які так його підставляють?!

Стратегія противників цих змін незмінна – затягувати час. Бо сказати людям в очі справжні наміри – заважає страх».

Як Львівський портал повідомляв, 20 квітня 2016 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №1076 щодо удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків. Відповідний законопроект підтримали 252 народних депутатів.

20 травня 2016 року Президент України Петро Порошенко застосував право вето до Закону щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *