ОСТАННІ НОВИНИ

Яромир Самагальський: «Дрібного виробника вбиваємо, а монополісту даємо пільги…»

|

Екс-голова комісії фінансів та планування бюджету Львівської мерії про конфлікт політичних інтересів міського голови Андрія Садового та «пивну реформу Самопомочі»:

483

«Тільки що на сесії ЛМР розглядалося питання про внесення змін до ухвали міської ради «Про затвердження переліку підприємств, які відповідають критеріям, визначеним Програмою сприяння розвитку львівських товаровиробників на 2015-2016 роки». У переліку підприємств, яким пропонується надати пільгу були: «Перша приватна броварня» і «Карлсберг Україна». До речі серед засновників «Першої приватної броваріні» – компанії засновані на Кіпрі і громадяни Росії. Депутати виключили ці підприємства з переліку і вони пільгу не отримають. Погоджуюся з цим рішенням.

Показовим було небажання фракції «Самопоміч» виключати виробників алкоголю з переліку на пільги… Це конфлікт політичних інтересів міського голови Андрія Садового, щодо виробників і розповсюджувачів алкогольних напоїв. Але по ініціативі «Самопомочі» минулого року був прийнятий закон, де пиво було прирівняне до алкоголю, було введене дуже високовартісне лізензування виробництва, зберігання і продажу (включаючи роздрібні точки), введене обмеження на рекламу.

В результаті «пивної реформи» Гопко, Острікової і Кривенка ( усі Самопоміч) з 1 липня 2015р. постраждали десятки тисяч дрібних виробників пива і продавців.

То що, Андрій Іванович – дрібного виробника вбиваємо, а крупному і монополісту даємо пільги? То що, з одного боку боремося з виробництвом і продажем алкоголю, до яких ваша партія прирівняла пиво, а з іншого боку звільняємо від сплат у міський бюджет?

А може би за кошти цих пільг пару садочків додатково відремонтували чи закупили обладнання для лікарень? Може визначіться зі своїм «конфліктом політичних інтересів». Чи конфлікту нема? Мале нищимо, щоби заробляли монополісти?».

Детальніше читайте тут: Яромир Самагальський

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *